Hmm.. Taas on mennyt näköjään puoli kuuta siitä kun on viimeksi ehtinyt blogia päivittämään! Miten tämä elämä onkin näin kiireistä? ;) Kaikki illat menee töiden jälkeen raksaillessa tai muuten vaan elämää eläessä. Viikonloput onkin sitten aina pyhitetty raksailulle. Turha edes haaveilla reissaamisesta mihinkään vielä piiitkään aikaan. Nyt on niin hyvä tehdä hommia ennen kuin tulee talvi, joten viikonloppusuunnitelmat seuraaville kuukausille on vain ja ainoastaan raksailu. Minulla on onneksi loppukuusta synttärit ja meille tulee Kuopiosta vieraita kylään, joten nyt on jotain mitä odottaa ja samalla saa myös vaihtelua  ja ehkä kaivattuakin nollausta raksa-arkeen!

Paljon on taas tapahtunut sitten viime päivityksen. Väliseinäprojekti on edistynyt ja väliseiniä on jo villoitettukin aika pitkälle. Mika on ahkeroinut välipohjassa ja muutamaa putkea lukuunottamatta kaikki on villoitettu. Nyt onkin viikonlopun tavoitteena saada villoitushommat loppuun sekä talossa että autotallissa. Mika on jaksanut ahertaa raksalla hienosti töiden jälkeen joka päivä! Minä olen käynyt siivoilemassa ja auttelemassa sen mitä olen työkiireiltä ym. ehtinyt.

Muurari kävi muuraamassa tällä viikolla takan loppuun, joten nyt sitten odotellaan takan kuivumista, että päästän polttamaan puita siellä. Täytyy pikku hiljaa ottaa takka käyttöön ja laittaa pinnoitteet sitten kun on saanut poltettua täyden pesällisen jos toisenkin niin, että takka kuumenee oikein kunnolla. Jos jotain halkeamia tms. tulee, niin ne ehtii vielä paikata ennen lopullista pinnoitusta. Mietittiin ensin, että laatoitettaisiin osa takasta, mutta todennäköisesti vedetään siihen vain laasti päälle. Laasti varmaan sävyitetään vaaleanharmaaksi sillä valkoinen likaantuu varmaan todella nopeasti. Toisaalta, harmaa tuo vähän ryhtiä asuntoomme, sillä sisustusmateriaalit tulevat muuten olemaan aika vaaleat.

Päivittelen tähän taas uusia kuvia viime viikoilta!

-A-

Vasta osa tiilistä kannettu sisään, yhteensä urakkaa 1200 tiiltä.. Suurimmaksi osaksi kantourakan teki Anni, mitä lie on tullut taas tullut kommentoitua kun tällainen "sanktio" tuli..? :D

Kostean tilan seinät ja nurkat muurattu / valettu. Loistavaa työtä Jättiläiseltä!! :)

Suuri osa välipohjasta villoitettu, hyvä Mika!

Keskeneräinen takka keittiön puolelta kuvattuna.

Keskeneräinen takka olkkarista päin.

Mika ahkeroi.. :)

Väliseinien villoitusta á la Anni

Tarkkaa työtä tuo villoitus..

Sähkärit olivat asentaneet vaatehuoneen valokatkaisijarasian väärälle puolelle seinää. Onneksi Team Hujanen&Metso osasi näppäristi itse vaihtaa sen toiselle puolelle tee-se-itse-ratkaisulla! :)

Ei riitä vyö pitämään housuja jalassa niin täytyy pitää niitä käsillä? Tyyli ennen kaikkea.

Leivinuuni

Ensimmäinen autotallin ovi asennettuna! Jee! Kiitos Marko! :)

Piha näyttää yllättävän suurelta kun ei ole enää joka paikassa roinaa ja rompetta. Muutama kaatiskeikka tehty ja kipsilevyt kannettu sisälle.

Valmis takka/leivinuuni keittiöstä päin! (Huom! Pinnoite puuttuu vielä.)

Valmis takka olkkarista päin.

Marko kävi laittamassa saunan yläjuoksut ja runkotolpat.

Muurari toimitti meille myös piipunpellin. Katolla kaikki siis valmista!

Niin, ja ehkä tähän loppuun voisi (tässä vaiheessa..!!) laittaa vielä kuvat siitä, miltä talon PITÄISI näyttää.. :D

Asemakaava

Pohjapiirrustus

Julkisivu etelä

Julkisivu itä

Julkisivu länsi

Julkisivu pohjoinen

Autotallin pohjapiirrustus

- Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö? - :)