Talopakettimme saapuu ensi viikolla loppuviikosta! Talon pystytys alkaa siis ensi perjantaina tai seuraavan viikon maanantaina. Sitten saa olla valmiina heilumassa pensselin kanssa, että saadaan maalattua päätykolmiot ym. puut jotka nostetaan paikoilleen. On kuulema huomattavasti helpompi maalata siinä vaiheessa kun ne ovat irtotavarana. Käytiin maanantaina Kuopion asuntomessuilla, josta löysimme hyvän maalisävyn meidän taloon. Oltiin mietitty kyseistä sävyä jo itse, mutta nyt kun sen näki kokonaisuudessaan valmiissa talossa niin päätös sai lopullisen vahvistuksen. Käytiin eilen hakemassa Tourutornista koepurkki, sillä ajateltiin kuitenkin vielä maalata koepätkä, jotta sitä voi vertailla eri valaistuksessa. Otettiin myös koepurkki sokkelimaalia, jotta nähdään miltä ne näyttävät yhdessä.

Oltiin tässä juuri puolisentoista viikkoa reissussa. Sinä aikana meille valettiin lattia, terassit sekä autotalli. Kaikki oli mennyt muuten erittäin hyvin, mutta talon massa oli loppunut kesken, vaikka sitä tilattiin reilusti ylimääräistä. Lienekö mennyt extraa epätasaisuuksien vuoksi vai oliko tullut väärä määrä.. Joka tapauksessa valaja oli ottanut 3 kuutiota massaa lisää. Siitä jäikin jäljelle vain n.100 litraa, joten aika tarkkaan tuli ylimääräinenkin massa käytettyä. Paljoa ei jäänyt autotallistakaan yli, joten hyvin oli osunut laskut kohdalleen sen suhteen. Lattian valu oli sujunut ongelmitta ja oli kuulema ollut optimaalinen sääkin. Valaja oli erittäin tyytyväinen erityisesti autotalliin. Sanoi, että kun käsityötä tekee niin meillä on keskimääräistä parempi autotalli! Nyt on autotallissa myös master top-pinnoite, jonka pitäisi kestää kovempaakin kulutusta, jopa railakkaita lähtöjä nastarenkailla.. ;)

Ennen reissuun lähtöä meillä olikin aika haipakkaa raksailun suhteen! Meille jäi itsellemme laitettavaksi styroxit terasseille ja autotalliin. Lisäksi meidän hommana oli raudoittaa kaikki. Olisi varmaan hommat menneet aina myöhäiseen yöhön mikäli emme olisi saaneet ystäviltä apua. Suuri kiitos siis kaikille ystäville, jotka olivat meitä enemmän tai vähemmän auttamassa! Ilman heitä olisi voinut tulla kyllä itku. Tuo työurakka tuli meille itsellemme vähän yllätyksenä kun työmiehellämme oli kiirettä toisella työmaalla. Onneksi saatiin kaikki kuitenkin tehtyä tosi hyvin. Vastaava mestari sekä valaja olivat sitä mieltä, että hyvin on raudoitukset tehty! Minäkin löysin itsestäni uuden taidon, minusta tuli miltei pro-raudoittaja! Surrin kanssa tuli heiluttua tunti jos toinenkin ja reidet ja pakarat sai samalla teräskuntoon! :D

Nyt olisi tontilla vielä vähän siivoushommia ennen kuin talopaketti saapuu. Täytyy odottaa, että sää tästä vähän viilenee kun ei siellä muuten jaksa huhkia edes iltamyöhäsellä.. Käytiin eilen vähän hommissa mm. teippailemassa radonhuopaan nauloista tulleita reikiä. Tehtiin samalla mukava löytö: meidän takapihan takana kasvaa tosi monta vattupuskaa. Käytiin siis syömässä raksailun lomassa vattuja, ei hullumpaa :) Punaviinimarjoja sieltä näyttäisi myös löytyvän.

Tässä vielä muutamia päivityskuvia styroxeista, lattialämmityskaapeleista, raudoituksista ja valetuista lattioista.

-A-

Väliseinien paikat merkattuna lattialämmityskaapeleiden asennusta varten, helpotti tosin huonejaon hahmottamista itsellekin..

Kylppäri ja taustalla khh

Tuo monttu on takan paikka.

Vielä jaksoi hymyilyttää vaikka kello oli jo paljon..

Tähän tulee upotettu pesuallas, jossa voi pestä mm. koiran tassut kuralenkin jälkeen :)

Mikaakin hymyilytti :)

Autotallin styroxit valmiina! Oli aika urakka kun ensin jouduttiin lappamaan hiekkaa pois ja tasoittamaan uudelleen. Tuohon keskelle jäi sellainen kohoama, joten jouduttiin ottamaan osa styroxeista kokonaan pois, lappamaan hiekkaa pois, tasoittamaan uudelleen sekä laittamaan styroxit uudelleen. Hyvä siitä kuitenkin tuli, ja onpahan nyt huolella tehty!!

Lattialämmityskaapelit asennettuna. Asentaja teki kaikki asennukset yhdessä päivässä, näppärä kaveri. Ei kyllä käynyt kateeksi kun sai koko päivän helteessä huhkia..

 

Jakotukkia vaille valmis.. :)

Kiemuraa ja mutkaa riittää

Autotallin raudoitukset valmiina

Kaivon kohdalle tulee kaadot, siinä matalammat raudoitustuet.

Raudoitusmestari Hujanen elementissään :D

Raudoitukset valmiina!!

Luulisi kestävän!

Tämän verran jäi suunnilleen massaa yli, ei ihan hirveä läjä sentään.

Valettu ja pinnoitettu autotalli

Tekninen tila ja ympäristö

Etukuisti. Tuohon päälle on sitten tarkoitus laittaa jossain vaiheessa terassilaudoitus. Mutta jos nyt odottaisi sen talon valmistumista ensin.. :)

Tasaista jälkeä! Eipä tarvitse tasoitella.. :)