Vihdoin ja viimein on alkanut tontilla tapahtumaan! Keskiviikkoiltana Mika oli tontilla kaatamassa muutamia puita.

Torstaina (pyhäpäivän kunniaksi) käytiinkin tontilla sitten useaan otteeseen. Ensin Mika kävi aamupäivällä kaatamassa lisää puita ja sitten iltapäivästä mentiin yhdessä risuhommiin. Risuja riitti raahattavaksi vaikka kuinka! Kasattiin ne tien varteen pois vientiä varten. Aurinko pilkahteli pilviverhon takaa muutaman kerran ja kyllä tuli ihan lämmin siellä huhkiessa.. Käytiin kotona sitten vähän huilailemassa ja suihkussa. Illalla vielä puoli kymmenen aikaan Mika tuumasi että jos lähdettäis vielä raksalla käymään. Ja niinhän sitä taas mentiin.. Käytiin iltapuhteena heittelemessä pätkittyjä puita kasoihin, joista lopuksi heiteltiin ne sitten tontin reunaan odottelemaan myöhempää käsittelyä. Ihan hyvin saatiin "oman tilan puista" polttopuuta ensi talvea varten. Vielä kun saisi ne sitten paloiteltua pienemmäksi jossain vaiheessa.. :)

Tänään käytiin jatkamassa vielä risuhommia. Mika heilui taas moottorisahan kanssa ja kaatoi loput puut. Roudattiin loputkin oksat taas tien varteen. Muutama puu tuli lisää polttopuuta, mutta suurin osa tänään kaadetuista puista oli ihan lahoja. Hommiin lähdettiin kuuden jälkeen ja aurinko porotti vielä tosi kuumana! Ihana kesäfiilis! Mukava oli puuhastella omalla pihalla, tätähän sitä kovasti olemme odottaneetkin! Saa olla pihalla ja tehdä hommia :)

Meidän tontilla on paljon kaikkea rompetta ja mm. entisen riihen perustuksia. Röteiköstä löytyi mm. lahonneet kärryt, reki sekä heinäseipäitä. Harmi kun olivat nin huonossa kunnossa, että ei niistä oikein hyötykäyttöön mitään saa. Hauskin löytö tehtiin kuitenkin keskiviikkona kun Mika puupöheikön sahattuaan huomasi runkojen keskellä vanhan äeksen! Siellä se kiven päällä köllötteli. Ruosteessahan se oli, mutta ajateltiin kuitenkin kunnostaa se ja laittaa sitten jossain vaiheessa pihalle muistoksi menneistä ajoista. Tontilta on löytynyt myös useita riihen perustuksissa olleita kiviä! Ne saadaan hyvin käyttöön pihan pengerryksessä tms.

Mukavaa raksapuuhastelua on ollut siis! Pihakin näyttä nyt ihan erilaiselta kun sitä on siistitty. 25.5. on aloituskokous tontilla ja sitten päästään vihdoin ns. tositoimiin! Huippua!! :)

-A-